Noodzaak Contentfiltering
Content filtering is fase 2 filtering
Content filtering is een fase twee filtering naast Web & Email Filtering
Waar komt nu die behoefte vandaan om de internettoegang te beperken? Een belangrijke reden is het beschermen van gebruikers tegen ongewenste informatie op internet. Werkgevers willen bijvoorbeeld de toegang voor hun personeel beperken om het niet-zakelijk gebruik terug te dringen. Voor verschillende gebruikersgroepen zullen andere regels gelden. Het technisch beperken van de toegang tot informatie op internet wordt ook wel content filtering genoemd.
Deze techniek gaat verder waar Web filtering ophoudt.
De content filtering van SecPoint moet gezien worden als Netwerk Content Filtering. Elke aanwezige component binnen uw bedrijfsnetwerk, wordt automatisch beschermt door de Content filtering module. Al uw bedrijfscomputers, printers, servers en laptops van en naar huis zijn beschermd. Er hoeft niets op de apparatuur geïnstalleerd worden. Deze methode is snel en goedkoop in te zetten. Traditioneel moesten er elke keer licenties gekocht worden toen er nog software op de computer geïnstalleerd werd. Nu wordt elke computer direct beschermd en kan deze geen informatie lekken uit uw organisatie.
Flexibel, niet afhankelijk van licenties & snel inzetbaar
Onder controle?
Heb ik alles onder controle?
Elke ondernemer stelt zichzelf wel eens de vraag: “heb ik alles onder controle”? Deze vraag kan op veel vlakken gesteld worden. Met Content filtering heeft u de controle wel.
“Hoe bied ik voldoende voorzieningen aan medewerkers zonder dat ik mij zorgen hoeft te maken over werknemers die essentiële bedrijfsinformatie uit mijn organisatie laten lekken”?
Traditioneel wordt filtering uitgevoerd op basis van statische zaken zoals de internetadressen of ook wel de url’s. genoemd. Nadeel van deze methode is dat deze lastig bij te houden is. Ook komt het veel voor dat er “goede” websites onterecht geblokkeerd worden. De kwaliteit zit hem ook in de achterliggende database. Hoe goed wordt deze bijgehouden? Het aantal websites groeit zo snel dat dit voor veel fabrikanten niet makkelijk bij te houden is. Daarnaast wordt de communicatie steeds meer versleuteld en dan is het bekijken en filteren van de content ineens een stuk lastiger.
De SecPoint technologie gaat verder dan traditioneel filteren en biedt betere nieuwe mogelijkheden. Er wordt meer gekeken naar de communicatie tussen de gebruiker en het internet en niet alleen naar de content. Met andere woorden; als uw organisatie er voor gekozen heeft om het gebruik van Dropbox , Google Drive of een Microsoft One Drive niet toe te staan, dan kan de gebruiker hier dus geen gebruik van maken. Mede gezien het feit dat het lekken van informatie via een van de online Storage diensten zoals Dropbox , Google Drive of een Microsoft One Drive te makkelijk is. In dit geval voorziet de SecPoint oplossing de mogelijkheid om geheel toegang tot online Storage te blokkeren. Stel dat één medewerker wel de verantwoord met Online Storage kan omgaan, dan kan die medewerker hier toegang tot krijgen.
Als werkgever bent u aansprakelijk wat uw medewerkers doen.
Uw geld is weg voordat u het weet
Cybercriminelen worden steeds slimmer om uw gebruikers voor de gek te houden.
Cybercriminelen doen hun uiterste best om u en uw medewerkers voor de gek te houden. Denk aan een e-mail van uw eigen bank, uw eigen vervoerder zoals DHL of UPS, of u krijgt een aanmaning van het CJB voor een bekeuring. Ook een fake incassobureau met de intimiderende naam Intrum Justitia eist directe betalingen van zogenaamde openstaande facturen. Er zijn altijd mensen die er in trappen omdat het zo ‘echt’ lijkt. Ook komt het vaak voor dat u naar een nep website wordt gelokt om uw informatie te ontvreemden of tot een betaling te dwingen.
Met deze- en vele andere methodes proberen hackers u tot bovengenoemde acties aan te zetten. Met de Content Filtering van SecPoint worden deze pogingen kansloos.