Security Monitoring
Websitebeveiliging
Security Monitoring is een must voor elke website
SecPoint ziet websitebeveiliging als een doorlopend proces. Hackers bedenken steeds nieuwe manieren om een website te hacken. Per maand worden er tientallen nieuwe kwetsbaarheden in CMS systemen ontdekt. Dat betekent dat uw website, die gisteren nog veilig leek te zijn, vandaag opeens kwetsbaar is. Zonder dat u er ook maar iets aan veranderd heeft! Voorkom dat u slachtoffer wordt van cybercriminelen.
Weet dat het ook bij uw website mis kan gaan
SecPoint weet uit ervaring: hoe goed uw website ook wordt beveiligd, het kan een keer mis gaan. Daarom hebben wij de dienst Cloud Penetrator ontwikkeld. Wanneer wij veranderingen bij uw website signaleren wordt u daar direct van op de hoogte gebracht, zodat u onmiddellijk kunt ingrijpen. De Cloud Penetrator scan uw website 24 uur per dag en u ontvangt direct een melding via email zodra er iet mis is. Indien gewenst kan de Cloud Penetrator de rapportage direct per email naar u toe te sturen.
Uiteraard staan wij u bij!
Plan uw Assessment
Houd uw CMS up-to-date met de juiste maatregelen
Waarschijnlijk heeft u al diverse maatregelen getroffen om uw website te beveiligen. De meeste organisaties hebben een of meerdere Plug-ins geïnstalleerd die de website beveiligen. Ondanks alle maatregelen is de kans reëel dat een kwaadwillende toch uw website hacken. Of het nu een rancuneuze (ex-)medewerkers, een concurrent of een criminele organisatie is, vrijwel iedere website is interessant genoeg om in ingebroken te worden.
Doordat de Cloud Penetrator constant scant op vulnerabilities in uw webserver en/of uw databaseserver verlaagt u de kans op diefstal van uw bedrijfskritische data en downtime aanzienlijk. Zo wordt er o.a. gescand naar injectiemogelijkheden en kwetsbaarheden, algemene security configuratiefouten en het aanroepen van data zonder authenticatie.
Houd ook uw website Plug-ins up-to-date
Niet onbelangrijk is het bijhouden van uw Plug-ins. Ook indien er iets mis is met uw Website Plug-in zal de Cloud Penetrator dit direct detecteren en melden in de rapportage. Als uw website eenmaal is gehackt kan dit hele vervelende gevolgen voor u hebben. De kans bestaat dat uw website offline wordt gehaald door uw webhost, waardoor uw website niet meer te bereiken is. In het ergste geval verdwijnt uw website ook uit de zoekresultaten van Google. Hoeveel potentiële klanten loopt u hierdoor mis? Tegen wat voor schadepost loopt u wel niet aan?
Wat als potentiële klanten zien dat u de zaken niet op orde heeft?
Wat is een gehackte website?
Uw website is geïnfecteerd met malware en nu?
Als uw site is geïnfecteerd, dan gebeurt dit meestal omdat een hacker via een zwakke plek in uw website het beheer over uw website heeft kunnen overnemen. De hacker kan ook de inhoud van uw website wijzigen of zelfs meerdere pagina’s aan uw website toevoegen, meestal met phishing als doel (gebruikers misleiden zodat ze persoonlijke en creditcardgegevens opgeven). De hacker kan ook schadelijke code (malware) toevoegen, bijvoorbeeld scripts of iFrames die inhoud van een andere website ophalen die probeert elke computer aan te vallen waarop de pagina wordt weergegeven.
Hackers nemen het beheer over van uw website!
Onder de term ‘malware’ vallen alle soorten schadelijke software die zijn bedoeld om een computer of netwerk te beschadigen. Voorbeelden van malware zijn onder andere virussen, wormen, spyware en Trojaanse paarden. Zodra een website is beschadigd, kan deze worden gebruikt om schadelijke inhoud te hosten, zoals phishing-sites (sites bedoeld om gebruikers te misleiden zodat ze hun persoonlijke en creditcardgegevens opgeven). Sommige hackers kunnen zelfs het beheer over een gehackte site overnemen.
Blijf hackers voor. Neem het initiatief, voor het te laat is!